Też byłem przy pierwszej wymianie. Teraz miałem drugą (w miarę regularnie - co 23tys. km), i zaczynam się martwić że będę co 10 miesięcy wymieniał wtryskiwacze za około 700zł.
I nie oskarżałbym ASO o problemy z gazem, bo najwyraźniej narzuciło im to Landi żeby ratować swoje gówniane wtryski przed kolejnymi wymianami gwarancyjnymi.
bishop, W ubiegłym tygodniu. Tydzień zresztą czekałem na wtryski. Poprzednio były wymienione praktycznie na poczekaniu. O sofcie nic nie wiem, zwłaszcza że żona samochód odbierała. Zresztą wtedy jeszcze nie wiedziałem że jest opcja jego zmiany.
leonn, tak, ale gwarancja kończy mi się za dwa miesiące A nie sądzę żeby na same wtryski biegła od początku.
Walt, gwarancja na instalację Ci się kończy, ale masz zamontowaną nową część, która ma dwa lata gwarancji. Ja to tak rozumiem.
Jak zamontujesz nowy rozrusznik, w aucie które nie ma już gwarancji, to i na ten nowy rozrusznik, też nie będziesz miał gwarancji?
Koledzy a możecie napisać co wam się działo z autem jak wtryski zaczęły siadać?? Dobrze byłoby wiedzieć bo ja Mam już 15 tkm i zaczęło od jakiegoś czasu dziwnie szarpać autem. Walt czym się objawiały u Ciebie padające wtryski?
Drgania silnika podczas postoju. Za pierwszym razem widoczne na obrotomierzu, za drugim tylko wyczuwalne moim wielkim, ale najwyraźniej wrażliwym dupskiem :szeroki_usmiech
Po przełączeniu na benzynę silnik pracował gładziutko, więc różnica była wyczuwalna.
Walt, te drgania nie sa odczuwalne caly czas, tylko pojawiaja sie okresowo, ale jak czytalam o tych wtryskach, to znajomy gazownik mnie uspokoil, u mnie wszystko w porzadku
Witam. Czytam ten wątek i wygląda na to że mnie również wgrali nowy soft. Byłem na darmowym przeglądzie instalki po 1000 km. Mnie również nic nie powiedzieli o nowym sofcie a byłem w Emidzie gdzie jak tu doczytałem innym jak tam byli to powiedzieli o tym. Ciekawi mnie jak to jest od strony prawnej o nie poinformowaniu klienta przez ASO o zmianie w oprogramowaniu softu
To że Landi Renzo rewelacyjną instalacją dla użytkownika nie jest to pewnie juz kilka osób o tym wie. Ciekaw tylko jestem ile będzie osób rozsądnych i pomimo "gwarancji" serwis będzie robiło poza ASO......
Witam. Czytam ten wątek i wygląda na to że mnie również wgrali nowy soft. Byłem na darmowym przeglądzie instalki po 1000 km. Mnie również nic nie powiedzieli o nowym sofcie a byłem w Emidzie gdzie jak tu doczytałem innym jak tam byli to powiedzieli o tym. Ciekawi mnie jak to jest od strony prawnej o nie poinformowaniu klienta przez ASO o zmianie w oprogramowaniu softu
Ciekaw tylko jestem ile będzie osób rozsądnych i pomimo "gwarancji" serwis będzie robiło poza ASO......
ja właśnie zmądrzałem po tym, jak w ASO Pol-Mot W-wa, konsultant serwisowy (chodzi mi o tego co przyjmuje auto od klienta do naprawy) był w ogóle niedoinformowany na temat nowej mapy i 3 razy zmieniał swoje zdanie na temat udziału Pb w LPG i od jakich parametrów. Rozmawiając z takimi ludźmi to ja wiem, że nic nie wiem...
Po za tym jak już odbierałem samochód po tych ich niby naprawach, to konsultant nie udzielił mi żadnych odpowiedzi na pytania co i jak było robione i dlaczego. Nie chciało mu się pofatygować do technika i udzielić rzetelnej odpowiedzi. Nie chciał w ogóle udostępnić mi kopii zgłoszenia przyjęcia auta do naprawy i skwitował tekstem: "To z mojej strony wszystko. Do widzenia."
Oblicz ile więcej pali Twój samochód przez włączone światła w dzień: http://dadrl.pl/bin/KosztySwiatelMijania.zip Jacy ustawodawcy takie prawo. Jakie prawo taki kraj. Jaki kraj takie w nim życie...
Ciekawe co u mnie zrobią z tą instalką bo u mnie szarpie przy jeździe na biegu po puszczeniu pedału gazu jak i przy zmianie biegów. A o szarpaniu nadwoziem na postoju już nie wspomnę. Czwartego Maja oddaje samochód na serwis i zobaczę co zrobią. Ale powiem szczerze że niepokoją mnie te wtryski?
Ciekawe co u mnie zrobią z tą instalką bo u mnie szarpie przy jeździe na biegu po puszczeniu pedału gazu jak i przy zmianie biegów. A o szarpaniu nadwoziem na postoju już nie wspomnę. Czwartego Maja oddaje samochód na serwis i zobaczę co zrobią. Ale powiem szczerze że niepokoją mnie te wtryski?
Mam to samo, na gazie mocniej, na benzynie zdecydowanie mniej. Przez 95000km żaden z mechaników nie ma na to pomysłu a komputer nie pokazuje błędów. TTTM :evil:
Witam ponownie,
Jestem po tak naprawdę pierwszej dłuższej trasie moją Octavką i prawdę mówiąc to jest porażka jadąc autostradą! 90% pojazdów oprócz TIR-ów mija mnie jak chce kiedy staram się nie przekraczać 4000 obr/min... W praktyce wg wskazań GPS prędkość przy tych obrotach to marne 125 km/h :evil: Qrwa tak być nie może! Nie po to kupowałem nowy samochód z niby wypaśną instalacją LPG za 5 kafli żeby mnie piepszone Tico (bez urazy dla kierowców tych aut) na drodze mijało ops:
Ja tego tak nie zostawię - zamierzam po powrocie z długiego weekendu zadzwonić do lokalnego (śląskiego) urzędu rzecznika Obrony Praw Konsumetna i przedstawić im logicznie jak klienci Skody są oszukiwani! A jaką mogę mieć pewność że za jakieś pół roku czy rok spece z Landi Renzo nie dojdą do kolejnego genialnego wniosku że jednak ten dotrysk 7% benzyny to niewiele daje (wtryskiwacze i tak padają) - że należy dotryskiwać 50% benzyny i to nie przy 3100 obr/min a już od np. przy 2000 obr/min. A dlaczego by nie??? Skoro poprzednim razem barany (czyt.klienci) łyknęli bez protestu poprzednią zmianę to moze teraz również nic z tym nie zrobią...
Zastanawiam się też czy mam prawo do zwrotu towaru (auta) który nie spełnia moich oczekiwań i różni się od tego co mi przedstawiano w momencie kupna? To tak samo jakby ktoś kupował np. 300-tu konną brykę a przy odbiorze okazywało się że nie ma 300 a 120 KM i będzie spalać średnio nie 8 a 15 l paliwa na setkę (a wszystko w trosce o żywotność silnika i bezproblemowość użytkowania!) Przecież to jawny PRZEKRĘT!!!
I nie oskarżałbym ASO o problemy z gazem, bo najwyraźniej narzuciło im to Landi żeby ratować swoje gówniane wtryski przed kolejnymi wymianami gwarancyjnymi.
Na miejscu Skody, podziękowałbym i wymotał się z takiego gównianego biznesu pt. umowa z LR i poszukał jakiegoś normalnego kontrahenta na instalacje fabryczne.
Co to wogóle za jazda, że dostawca komponentu do pojazdu (komponentu nie obowiązkowego w każdym pojeździe, wszak LPG to "życzenie" klienta) NAKAZUJE zmianę softu w autach firmy, dla której jest podwykonawcą zleceń (montaż instalacji LPG).
Kiedy w takim kraju jak PL, nie można spierd..ić sobie marki bardziej, niż skutecznym usuwaniem z palety silników kompatybilnych z LPG, to ubijanie tych które jeszcze się nadają do LPG jakimiś gównianymi softami z dotryskiem benzyny - jest już totalnym sabotażem.
oldbrother, zakladales instalacje LR w servisie za swoja kase czy dostales ja niby za darmo jak np. uzytkownicy Octavii Tour ?
Octavkę odebrałem 16.04 - musiałem za instalację dopłacić z własnej kieszeni 4850 PLN (nie był to "gratis" jak to było w Tour-ach...) O tych chorych nastawach instalki LPG dowiedziałem się odbierając kluczyki w salonie... NIe mogłem powiedzieć "nie - to ja dziękuję za taki samochód"... NIe wiedziałem wtedy jak się tym będzie jeździło, ile spalało itd... Zacząłem na drugi dzień przeglądać internet ale nigdzie nikt o tym nie słyszał. W końcu dołączyłem do tego forum i sam założyłem ten wątek...
Zerkam właśnie na aukcje (znanego portalu) i mam pytanie co do tego interfejsu. Znalazłem tylko jednego sprzedającego takie rzeczy - z Białegostoku. To jest tylko taki krótki kabelek-przejściówka (koszt 18 PLN) czy coś jeszcze muszę mieć (oprócz softu ściągniętego ze strony LR)??? Gdzie to się wpina i czy zwykły noteboke (Samsung -2 letni) z portem USB do tego wystarczy?
oldbrother, ja do Staga kupiłem interfejs ( na phjacus.pl ) a program ściągnąłem ze strony producenta instalacji. Podejrzewam że u Ciebie bedzie tak samo. Zwykły komp wystarczy.
Jakbym mial 5tys zaplacic za gaz do Skody 1.6 to bym na glowe musial upasc.
Dokładnie!
Gdybym tej instalki nie dostał w cenie samochodu, to nawet 1000zl bym za to nie dał. Najwyżej czekałbym do końca gw. na samochód i założył LPG taki i tam gdzie ja chcę.
Oblicz ile więcej pali Twój samochód przez włączone światła w dzień: http://dadrl.pl/bin/KosztySwiatelMijania.zip Jacy ustawodawcy takie prawo. Jakie prawo taki kraj. Jaki kraj takie w nim życie...
Komentarz